CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, 24 December 2011

::: CeRiTa bAsi @ PeNGapiT :::

Kalau bukan sbb aku yg ckp mesti kOrang akan pk hal yg same gak kan
maaf!
aku xde gambar sb tu aku lmbt pOst entri ni,wawawawa~
bile xde gambar xdela bukti, bile xde bukti x kua la entri ni 
bile x kua entri ni mula laa aku merepek2 ke cite lain
bile....byklah kO punya bile2
bahahahaha~! (kalau dah byk alasan tu smpai BILA pOn x hbs) =P

Oke gO straight tO the stOry
aku smpai umh makcik aku kol 10++ (11.12.2011) cmtulaaa
pastu bekpes sume kat sana
makan ns lemak, tp aku xhbs makan!(sikit jek xhbs :P)
pastu sementara tggu pengantin siap
pusing2 umh mak cik aku cari sesuatu yg menarik
hurm...tv jela pOn kO tgk kan!
Okeh sepupu aku tgk rncgn pe ntah (aku x minat!)
aku trnmpk byk majalah pengantin
saje tgk2 selak2....hurm byk bende menarik dlm tu
especially tang pelamin...aku suka sgt!
byk yg aku suka, byk jgak yg x suka
serabut sgt hiasan!sana bunga sini bunga
lampu kelip2 sana sini...hesh nOt my taste! (bialaa beribu mana pOn)
dah puas aku bebel2 sensOrang...aku tgk tv plak (1 M mOney drOp)

haih lamenye aku rase nk tggu pengantin siap...
sabO2...esk2 turn aku plak,ngeh3~!
at last, 12.30 pengantin siap! :D
bersanding kOL 1, dgn cpt2nye aku tLOng kunci pintu sume
n trus menuju ke dewan Tan Sri MahfOz Khalid
Okeh aku tetibe gelabah sb driver pengantin tgglkan kitOrg (aku & MII)
tao lew MERC....mmg x laa wira nk keja kan!
adOiyaiiii mcm2 hal r!
xpe kitOrg berpandukan peta n Alhamdulillah sampai!
aku lambat 10 minit kOt!
kOmpang dah bunyi pengantin dah msuk dewan!
Oh my~~~

berlari2 anak aku kejar pengantin n bersedia utk mengapit
fuhhhhh~

aku trtggl kt blkng (nmpk x?)heheh~


kOrang layan lah gambar2 aku sbg pengapit :)

steady jek...x nebes pOn! ;)


haaa tgk tu...pnjg benO veilnye (kalu trpijak nahas! :P)

sanding :)

lepas ni sesi menepung tawar

 
makcik aku aka mak pengantin lelaki



bagi restu :)


nenek den tu haaa (xlarat2 pOn tetap naik pentas bg restu :D)


part peluk cium ni mmg aku sebak sikit =P (lembut ht la kOnOn!)

 part gelak sakan...sObab eh tmpt air tuh tipu jek.air ade tp x kua
alahai....trpaksOla sumO eh buat2 renjis =P

ahaaa part lepas ni paling aku suka :D
makan beradab....macam2 adO
ayam gOLek, ikan gOreng tepung,smabal sOtOng, udang gOreng,daging sambal
buah2an, jeli
tp aku x makan sume pOn...kyg Ouh!tgk lauk2 tu jek dah kekOnyang eh, eheeee~
tp part ni xde gambar aku yg best!


nk pg makan dah ni,yay! :D

alhamdulillah kenyang! :D
lepas tu cm bese, pOtOng kek, sesi bergmbar, beramah mesra dgn guests
cm bese kenduri kawen kOrang tgklaaa
aku xdptla nk msukkan byk sgt gmbr, sb bukan majlis aku pOn
aku just nk cite tugas aku jek,ngeeee =P

haaa gmbr ni menunjukkan tugas aku dah selesai! :D (tu pasal bley gedik2 brgmbr dgn MII)

inilah kami sekeluarga (ramai jgak yg xde dlm gambar ni)

 sedOndOn jek sume :)

TAHNIAH kpd cOusin ku....
MOHD HILMI & NORAZURA
semOga bahagia smpai akhir hayat :)

apakatahati : cptnya mase berlalu...msg2 dah berkeluarga :)





Friday, 23 December 2011

::: PeNerOpOnG @ ViEwErS :::

Alhamdulillah!

permulaan yg baik utk new bLOgger cm aku ni.
suke tgk nO2 yg menceriakan cm nO kt bwh ni

1100

tQ sesangat kpd pelawat2 / penyinggah2 / pembaca2 bLOg aku ni
even x kenal, tp sgt2 appreciate bile ade jugak yg sudi
menjengah2  bLOg ni :D

apakatahati perlu lebih byk entry yg berinfOrmasi & sensasi =P


Thursday, 22 December 2011

::: hOMemAde @ BuSinEss @ Kek LaPis @ KuiH mUih :::

Huh!
panjangnyeeeee kO punya tajuk!ngeeee :D

haaaa aku nk cite pasal bisnes kuih n kek mak aku ni
lepas mak aku benti keje tahun lepas,
die balik dr haji jek, die stat fOllOw kelas2 memasak
mana2 ade jek Org buat kelas kek ke kuih ke die pglaaa.
ayah aku laa yg salu teman, pg hntr die sume :)

sambil2 die blaja tu, die try2laaa ambik tempahan sikit2 utk sedara n kwn2 rapat dulu
pastu mase raya haritu berbekalkan prtLOngan dr pak usu n mak usu aku
memprOmOsikan kek2 mak aku (tQ abu & mak usu! :D)
mak aku terima byk jgakla Order dr kwn2 Ofis dOrg
adelaaa dlm 10 jenis kek lapis (bg aku byk utk Org yg bru belajO)

tetiap hari mase bulan pOse kOje mak aku menyiapkan tempahan 
kalau bg kOrang yg xtaO...kek lapis ni ambk mase ber'jam2 nk siap
mana nk siapkan bancuhan, asing2kan kaler, lapis2kan lg, bakO2kan lg
(bley d katekan 1hr r msenye, pg smpai maghrib!)
huh!aku mmg tabik spring Org yg cekal buat bisnes kek lapis ni
kene sabar wOOO :)

Okeh kOrang bOleh jamu mata kOrang dgn gmbr2 kt bwh ;)


KEK LAPIS BLUEBERRY CHEESE

 
KEK LAPIS MASAM MANIS

KEK LAPIS BUAH PRUN

KEK LAPIS STRAWBERRY CHEESE


haaa gambO2 kat atas tuh sume kek2 lapis berkaler2
jOm tgk kek2 ni plak :)


KEK PISANG

KEK COKLAT KUKUS


jOm tgk kuih muih puLOk :)


TALAM SUJI

after cut2,hehe

SERI MUKA DURIAN

sape makan berseri2 jek muka...sbb sgtlah lazat! :P

KUIH LAPIS

TALAM KELADI (feveret aku nih)

TALAM BERLAUK (ade ayam @ daging dalam ni)

CARA BERLAUK (ade ayam n daging jugak)

KUIH BAKAR (kite bakO!)

nyaman jek perut tgk gambO2 ni kan2 (xpyh nk tahan liur sgtlah)
mwahahahahaha~! =P

mak aku mmg ambik tempahan utk kuih2 n kek2 ni
x kesahlaa event ape pOn
sO kOrang2 yg rase nk cbe2 Order ke, buleh tglkan kOmen Okeh! :D
akan ku bace'in kOmen2 kamu n reply asap!(wOOOh!)

apakatahati : buat bisnes ni kene byk sabar :)




Wednesday, 21 December 2011

::: RumAh @ MeSsY :::

Assalamulaikum wbt~!

nape dgn tajuk d-atas???
pe yg peliknye kan kalau after kenduri kendara
mmg cmtulah keadaannya!ngeeeee :D

ape pOn x sempat nk kemas
belah sane kain sebakul besar x lipat
belah belakang kain 1 bakul x basuh lg
kat dapur pinggan mangkuk periuk x hbs simpan dlm kabinet
tikar pOn xhbs balut dgn plastik (tersadai lg kt tgkt atas!)
air minum pOn xmasak! (ahh baru aku pasan pg td air dah hbs,grrr~)
ehehehehehe~

semua tu aku x sempat nk buat!
adik2 aku bukan nk tOLOng!cesssss~!
bile kene suh baru terhegeh2 nk buat
SOLAT pOn nk kene ingtkan (mak aku awal2 dah pesan) adOiyaiii!

Ouh....fyi, mak ayah aku xdak minggu ni
pg MIRI (ayah aku kursus) pastu trus jenjalan ke BRUNEI
tu pasal sume keje aku kene buat sensOrang (tulaa masa mak adO kO buat xtaO =P)

lepas kenduri haritu pe yg aku dah kemas

1) KEMAS n MOP umah....segala perabOt d susun kpd keadaan yg asal
 (atas bantuan sedara mara gak nih ,tQ~!)
2) bahagian DAPUR kemas lekLOk, even still ade lg x teraturnya...tp sLOwly aku buat
3) BASUH GARAJ depan (mak aku pesan be4 die pg) dah setel!emm tp xsurelaa bersih yg cm mak aku nk ke x!eheee ^_^

pe yg aku wajib buat EVERYDAY. IT'S A MUST!(time mak aku xdelaa, ngeh3)

1) MASAK!huhuhuhuhu.....time mak aku ade, nan adOlah aku nk masak2 Okeh.MALAS!mwahahaha!!!sb mak aku masak lg sOdap :D
2) pOkOk2 mak aku mesti siram tetiap hari (xkesahla mlm ke siang ke...tp aku prefer mlm cOz siang aku kOje.xde sempatnye aku nk main2 air)
3) bagi makan IKAN2 ayah aku bela...aku xsuka jugak nk layan ikan2 tuh, tp aku mest kene bertimbang rase sikit.kesian die, dahlaaa tuannya xdO :)

pe yg aku x dpt buat (ade jugak!) time mak ayah aku xdO

1) hantar adik2 TUISYEN...mmg aku x sempat!abg aku lak balik lmbt jgak salunye..
sO mmg xde sape nk hntr (tp mak aku dah pesan kalau xdpt xpelaa :D)
2) cuci TOILET...aduhhh balik keje dah buat mcm2 xlaratlaa nk trtOnggek2 basuh tOiLet.
sengal2 betis ni x hilang lg jenjalan berdiri jek mase kenduri =P
3) gantung / simpan baju2 @ tudung2 yg dah berlipat kat tmpt yg sepatOtnya...eheeee aku letak jek dlm lemari cmtu.sebOk!

haaa tu dia...baru mak ayah aku xde LIMA hari
baru kO taO tinggi rendah langit tuh!
n bukan selamanya bergantung dgn mak ayah jek.kene ingt tuh!
hukhukhuk~!
aku dah buat sehabis baik dah.
cuba tnjuk cOntOh yg baik dgn adik2 (untungkan sape jd adik2 aku.mwahahahahah~! =P)
tu pOn kdg2 mntk tLOng pOn lmbt jek buatnye,haih!
sabO jelaaaa....


apakatahati : esk mLm mak ayah aku balik.yay~! ^_^



Monday, 19 December 2011

::: peRsiAPan @ eNGageMeNt dAy (part 3) :::

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM~

gile bLOgging kO, sampai 2 pOst 1 hari!
wakakakakak.ade aku kesah?!
ni sume pasal nk cover balik hr2 yg aku da buang utk bLOg
eheeeeeee :)

Okeh hbs hias menghias [part 2] , cOusin aku ajak mengeteh
aku dgn x sedaO dirinye ikut gak p...area umh jek!
mase tu dah kol 2 pagi hOkeh!
kOnOn nk cri kedai tOmyam, tp pusing2 kedai dah tutup!
pe yg bukak?OfkOslah mamak! 
sO kitOrg berjaya gakla meneruskan niat utk mengeteh,hehe~
balik umh dah kol 3 lebey kOt!
still x sedaO2 diri lg tuh..sambung lak tgk videO dgn cOusin aku
hehehehe...smpai kol 4...PAGI Okeh! =P

habis tgk videO (xperlulah kOrg taO videO ape :P) 
aku cuci muka, siap2 nk tidO
tp2...mata still x bOleh lelap (neves kOt!)
aku bgn balik....p gOsOk baju pulak!haih~

tik tOk tik tOk...Okeh kol 5pg aku tidO!at last! :D
esknye kol 7pg aku dah bgn.bahahahaha!2 jam jek kOt aku tidO.haih~!
buat itu buat ini...mcm2lah aku buat nk menjayakan majlis ni.
sng cite ngkOrang layanlah gambO2 yg ade,hehe~ :)

fresh fLOwers dr camerOn!

lepaking jap

berkilat x?teheeee~

credit to aLong fana & angah wani! :D

set wallet n belt, saje nk bg~


set pakaian SOLAT (ayah den punyO idea ni)

pulut dr mak, hiasan dr mak usu, mak teh, along fana & angah wani!

ni la gunanya fresh flOwer td,huhuhu...hiasan dr angah fiza, nazirah n angah wani

ye!kek ni sgtlah kOntrObasinye.eheeee =P

7 sumenye dr pihak aku


On time!ngam2 kol 12pm pihak die sampai (mcm yg aku pesan bebyk kali!)
nasib..kalu x mesti muncung aku buleh sangkut baju punya.lalala~


rOmbOngan da tiba

tiba dgn ht riang gumbira

adela dlm 20-25 Org kOt!


jurucakap pihak MII (pak lang die)



bla bla bla...xtaO bincang ape

x rase pe pOn (kO tipu!)
aksi tunjuk gelang, nk tgk cukup besO ke x :P


tup tup 12:30pm...mak tam "angah jOm turun, dOrg dah panggil"
wht the  #%$@^^&%& (Okeh sOri!)
aku sgt nebes hOkeh!bru bergOsip dgn erin, angah wani & kak noli 2 3 tOpik jek

tup2 da sudah bincang?!walawehhhhhhh~
aku buat2 cOOl r...bukan de pe pOn,huhuhu
bru turun bpe ank tangga mak LOng "apo yg lambat sgt ni, haa dah sudah dah.
cOpek2 Org dah panggil"
hOh!rase nk naik bilik balik jek.
dup dup dap jantung aku, kalu ade mesin jangka hayat tu...
cOnfirm laju jek die naik turun, wakkakaka! =P

taraaaa!haaa nmpk x muka cOver nebes tuuu :P



ngkOrang sengih2 gelak2 laaa....ngkOrang rase sendiri bru taO
mwahahahahaha :D

cm kOnpiden jek kO kt atas pelamin kan!

yay!tmbh kOleksi brg kemas lg :D

bergambO la pulak kan

mak aku n mak MII

jOm tgk adegan2 lua umh,teheeeee ;)

lauk pauk~

nyummmm2~
eh2...dtg?! =P

family MII...ye adik beradik laki jek :)
nak balik dah!

besfren aku mase dipLOma, sgp dtg dr kOta tinggi jOhOr.timekaceh makcik! :D
rOOmate aku zaman belajO..mak cik erin pOn ade!
kwn2 sekOLah...thanx 4 cOming.suppOrt2~! :D


byk lagi gambar sebenOnye...tp aku sgt2 x larat nk upLoad 
sumenye msuk dlm beLOg ni,huhuhu~
pggng aku sakit2 mate aku kuyu2 dah ^_*
kekekekekek :P
kOrang tgk sndri kat fb n kOmen2lah kalu sudi Okeh! :D

cakkk!eheeeeee~~~
kOrang2 sume...dOakan kami smpai ke jenjang pelamin ye
bahagia smpai akhir hayat (cesss ayat nOvel!)

apakatahati : MII dah pandai pggl aku cik tunang!teheeee ^_^


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...