CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 3 October 2014

Sunday, 9 September 2012

::: Macam-Macam :::

Assalamualaikum~!

xtao nk update ape, sbnrnye byk jek bnde bley cite
tp cm xtao nk stat dr mana wakakakaka!

so blog ni dgn slamber papa aku bio jek di awang2an
teruk betoi!grrrrrrrr~

Quick update:
* kad aku blm tempah pon, msh lg d peringkat survey 
ya Allah xtao nk tggu ape tah, still list nama guest blm final lg
(uwaaaaaaaaaa)
* kain nikah dah selamat aku hntr kat kak ani 
sb sudi share info pasal mcm2, suke sgt :D
* errrrr alas dulang bru buat 1 (Okeh nO kOmen, lalalala)

rasenye tu jek nk cite, okbai~!


apakatahati: makin dkt tarikh makin byk lak mak aku nk buat,
haiihhhhhh~

Sunday, 5 August 2012

::: KaiN @ SpOnsOr :::

Assalamualaikum wbt~! :D

lamanya x hapdate...lama sgt2
agagagagaga~
aku xde mOOd nk bukak bLog, teruk betOl!

tp entry kali ni aku nk hapdate pasal persiapan kawen sikit2
its all abOut KAIN!eheeeee :D

bila beli pOn aku dah x ingt...tp yg pastinya 2 mggu be4 puasa
balik dr kenduri kawen dgn berkebaya heels bagai
pg terjah Jakel kat Jlan TAR sana, aiyOOO~

ramai Okeh...jAKel tuh kalu time2 nk puasa ke raya
x ramai mmg x sah la kan2~

Actually, plannye bukan nk beli kain
nk beli bunga2 utk buat bunga telor n hntrn
konon2 nk survey jek kain (survey lah sgt~)
tgk2 jalan2 dlm Jakel tuh, terus plak beli
terus plak terjumpa dgn warna yg mmg nk d jadikan tema :D

mOh kite tgk!

tu dia, berbOndOng2

cadangan ayah aku pilih je mana berkenan
pastu tglkan kt sane dulu sb konon2 cm byk nk beli
cm x larat jek nk bwk balik
last2 xde pOn, byar trus hangkut msuk kete (hehe)


ni kain utk AJK wanita



kain utk AJK lelaki
warna kain sume atas permintaan aku sendri 
yg nk sgt tema Gold (bajet cm kaya) :P
sO far, aku amat berpuas hati dgn warna n pemilihan corak kain
sgt2 menepati citarasa aku.

Ouh, aku juga telah menetapkan fesyen utk AJK wanita......
nk tao fesyen ape? tggu entry after majlis (ngeh3)
aku harap ianya x membebankanlah...
sb fesyen yg bese2 jek pakai mase raya ^_*

FYI, sebahagian dr kain dah pon aku edarkan kpd AJK2 yg bakal bertugas
selebihnya, hari raya nnt :)
lepas raya ni byk tugas yg menanti
nk pg cri bunga utk hntrn, bekas, gift
sume tu nk buat lepas raya

Hope sume berjalan dgn lancar
kalian sume, dOakan! :D

apakatahati: lepas raya nk cuti smpai majlis bley x?agagaga~

Sunday, 13 May 2012

::: Test fOOd dari Mirazy Catering :::

Hai!Assalamualaikum!

adoiiii da sebulan lebih x update rupanye blog aku ni
hehehehe~

harini spt yg d janjikan caterer nk hntr test food
 utk kenduri bln 12 ni
aku ingt sikit jek,bajet cm  2 3 org makan jelaa kan
sekali bukan main byk (bg akulaaa)
gaya cm bukan nk suh rase jek, ni cm nk suh melahap jek (hahahaah)

mak aku siap kol adik die suh dtg makan sekali (hehehe)
mmg byk hokeh~ jom tgk yuk~

ade 6 bekas

acar rampai

paceri nenas

ayam masak merah

rendang daging (fav mak aku ni)

nasi beriyani
xde sape lg yg merasmikan lauk2 ni
lepas dah update blog ni aku nk pg melahap sume tuuu
harussslahh bakal pengantin rase kan2~ :P

mmg cOnfirm lah mak ayah aku nk ambk dgn dOrg ni
coz dorg suka lauk2 yg d masak
menepati citarasa dorg lah (konon2nye), especially rendang daging
pedas!ala2 org nOgOri masak (heheh)

deposit pon dah bayar, sO kire confirmlah tu kan2~
okelah tu jek aku nk hapdate, dr xde pape kan
next entry....errrr tggu jelah ;)

apakatahati : lapar!


Thursday, 5 April 2012

::: PemaLas PunYa BLOggeR!:::

Assalamualaikum!

actually xde bende nk update
lama gile x jenguk blog, gile pemalas!

opss bukan MALAS mmg xde cite nk stOry mOry in d mOrning gLOry!
ni pOn aku taip seLOw meLOW cm KTM (kekeke)
punyalah nk bgtaO xde idea sesangat kan2~

1 jek cite pasal keje kawen
kire2 ade lebih kurang 9 bulan lg kan2
aku dah beli kain baju nikah + jam tgn utk hntrn
ape rOpenyew????
Okeh itu nnt aku update lain entry

 kalu sume nk cite kat cni, esk2 aku xde cite
pastu aku senyap sunyi, pastu xhapdate lew blog aku
pastu mulalah rase cm nk tutup blog ni 
pastu mulalah gedik2 nk ade blog balik pastu....
errr aku dah melalut dah ni (agagagagaga)

Ok tu jek, chOw kuey teOw!

apakatahati : everyweek sebOk berangan....naik pelamin!

Saturday, 10 March 2012

::: Selamat Hari Lahir :::

Selamat Hari Lahir yg ke 45!!!!
(cehhh ayat ayah aku xtahan~tipu jek!)

Happy 54th Birthday!!!!
(ni baru betol Okeh!kekeke)

5 Mac 2012
brtmbh lg setahun umO ayah aku
xlama lg nk pencen oiiiii~
kitOrang celeb malam 5hb tu btol2 lg stgh jam nk msuk hr baru
trpkse sb nk tgu adik aku balik koje kol 11 :)

dan2 be4 die balik sempatlah aku memesan pizza
nasib le smpai ngam2 soiiii~
moh lew kite layan nengOk gmbO
agak2 x bekenan sila tutup mata.mekacih!


kek special mak aku buat
muka ngntuk baru bgn Okeh!



red velvet cake
2 hadiah aku yg x seberapa ni

cawan tu adik laki aku bg,hehe
Selamat Hari Lahir Ayah
semOga panjang umur d murahkan rezeki
hidup d berkati Allah selalu

apakatahati : masa semakin cepat berlalu.
xlama lg turn aku pulak

Thursday, 1 March 2012

::: MuZik - MuZik :::

26 Februari 2012

aku pg jenjalan kt karnival kawen kt SACC Shah Alam
kat depan pintu masuk jek ade 1 persembahan gamelan
suke pulak aku dgr bunyi2 gamelan ni
terase meliuk lentOk dgn lagu2 tradisiOnal
dalam hati dah berbunga2 gedik nk ade muzik gamelan kt majlis aku nnt
(mwahahahaha~!)


tp bile aku tgk jek pamplet rege utk gamelan ni (adOiyai)
sesak pOket aku wehhh
masalahnye benda ni bukan keutamaan
pastu beribu riban pulak haiii




tgk tuh patut ke x aku ambik
tp bukan salu pOn kawen2 kan (kekeke) :P
alaaaaa bestnye kalau dpt hurmm....
kene kire btol2 ni
kalau xde muzik2 aku rase cm sunyi sesepi jek
ade plak kawen2 sunyi ishhh xboleh2

cehhh sebenOnye buleh jek jimat
bwk jek laptOp, speaker, lagu2
haaa pasangla lagu ape2 pOn ikut suka
saje jek gedik2 biawak nk ade gamelan tradisiOnal bagai
hahahahhahaha!

eh mestilah!kawen sekali jek
barulah betol2 rase cm pengantin sehari
bile pengantin masuk jek dewan berarak ade bunyi gamelan
'ting ting ting ting'
klasik tuh!fuhhhh~ :P

nk memujuk rayu dgn sape ni ek
ahhaiiii!MII lah ni yg nk kene dgr ni
saaaayaaaaaannngggggg~~~


apakatahati : ade lebih kurang 9 bulan lg nk setelkan 
pape yg ptut.list brg2 pOn msh x lengkap!
agagagaga~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...