CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 27 January 2012

::: PreTzeL @ AunTie AnnE's :::



time dulu2 xpenah trniat pOn nk try bende ni
xtaO pun cemana nk Order (boleh cmtu???)
ni sume atas ajaran adik aku
suke sgt beli bwk balik bnde ni
pastu asiklaa cite, lama2 aku pOn x tertahan kan

asal kua jek nk beli!dah jd cm ketagihlah pulak
smpai MII pOn sukelaa dOk usik2
"suka sgtla beli benda ni, sdp sgt ke?"
err...emm aku xtaO nk jwb cemana
dah aku suka,cmne lg aku nk jwb kan.(mwahahaha)


asal beli jek x boleh nk sikit, mesti nk bebyk
utk aku jek mesti nk lebih dr 1 (hehe)


ade mcm2 perisa n aku rase cm aku da rase sume jek (mwahahaha)

sOur cream & OniOn
chOcOlate mint
parmesan cheese
Garlic
pretzel hOtdOg cheese
stix - chOcOlate eclairs
ngeh3
sekali beli bebanyak cmni haaa hambek kO! (hehe)
aku xkesah pOn, bnde makan kan...asalkan habis!


tp haritu dlm 999, Jakim ade buat siasatan pasal keraguan 
sijil halal
francais ni pOn ade gak termasuk




haih bley makan lg ke x eh?
aku nk trus x beli, mcm susah jek
samalah cm kOrang yg suka makan fast fOOd tu kan2 (kekeke)

apakatahati : sng masak sndri, sah2 ke"HALAL"lannye.
eheee :)

Thursday, 26 January 2012

::: JenjaLan CNY :::

Assalamualaikum.
25 Jan 2012 - Rabu
aku kua dgn adik2 aku:- acik, ateh n hakim

dr kanan: ateh, hakim & acik










saje kua jenjalan dgn dOrang since dorang pOn cuti seminggu
xde aktiviti.nak kate study xnmpk pOn.kemas umh lglah haghaammm. sO aku decide kualaa jenjalan buang duit dgn dOrang (mwahahaha)
rezeki yg ade lebih sikit kenela share sikit...ye dak??? ;)

memula plannye mmg nk pg shOp cOmplex bru bukak kat jalan gelugOr - Kenanga Whole City. (alaa dkt2 dgn mOnOrail hang tuah & pudu)
xtaO jugak???kOrang gOOgle sndri website ni [mari gugel]


mak ayah aku dah pg dulu, mak aku ckp kt c2 kalu nk bli bOrOng mmg sgtla murah, tp min 3 item
tu pasal aku rase cm trtarik nk pg sane, kOnOn2 nk pg tgk sndri

then smpai sane sunyi jek, igtkan x bukak lgsg sb kt c2 majOrity cina
pg plak time2 dOrang mOOd raya lg, mmgla suram+kelam jek tmpt tu kan2
adelaa bbpe kedai yg bukak, bleyla cuci2 mata sikit
emm....xde bnde yg menarik utk aku bli pOn
kitOrang just jalan2 pusing2 kt tmpt tu
tgkp2 gmbr.....(pglah bwh lg)





mOOd raya lg
under cOnstructiOn pOn ade gak
tidO Org kedai neh sb xde Org

fOOd cOurt die x halal Okeh
gayat wehhh
aarrgghh dah bOsan gegiler...bncg kt c2 nk pg mana
nk balik em awal lg kOt (ngeh3)
adela sejam kitOrang kt dlm tu, xde bnde menarik
xde wayang, bOling, karOke
wahhhh bOsan Okeh!
msg2 blurrr, xtaO nk pg mane
xpela kua dulu dr c2, dlm kete pk
Otw balik lalu jalan tun razak, dah sah2 lalu istana budaya
tetibe aku rase cm nk singgah kt cni!




hahahahah!punyalah xtaO nk pg mana, last2 pg sini plak
xpelaaaa jalan2 tgk2 kwsn (lama gak x masuk cni, wlupOn dkt)
kitOrang lepak kedai minum makan rOjak buah jap




kt c2 bncg lg...at last aku yg buat kptsn utk pg kLcc tgk wyang, tp naik trenlah
sb aku malas nk drive menempuh jem ptg2 kang (huh)



tgk cite Journey 2 (the rOck is cOOking belakOn wehh)
tiket kol 3.20pm tgl sit bwh, Owh x snggup aku nk mendOngak
ambk kol 5.30pm punya.dptlah sit atas n belah tepi.sng!xkacO Org lain, ckup sit utk 4 Org.


ade mase 2 1/2jam lg, bwk adik aku solat n makan2
duduk bOrak2 dkt fOOd cOurt, still ade mase sejam lg
Okeh singgah Vinnci jap, aku punya singgah sempatlah sambar sepasang kasut (mwahahahahaha)

time's up!5.10pm dah, terus gerak naik atas pg wayang
ngam2 smpai tgkp2 gmbr, lepas tu dah boleh masuk hall



layan cite ni xdela bOring sgt
sb ade scene2 klaka jugak, bg aku Okelah.
beselah cite Omputih sume bajet nk baguss jek
bukan main berimaginasi tinggi! (huhuhu)
habis mOvie kol 7 cmtu, kitOrang trus gerak balik
bgs gak balik time2 cmni, lengang jek
xdela berebut2 dgn Org balik keje

aku jarang kua spend time jenjalan dgn adik2 aku cmni, sb salunye dgn family
bile tetibe cmni emm boleh tahanlaa jugak!
tp harusss sabar dgn adik aku yg laki tuh.ade jek perangai/gaya/nakal die 

nk gaduh dgn ateh die
tp bile xde tertanya2, xphm aku!
haih sabO jelah~


apakatahati : asal kua jenjalan balik mesti pening, Ohhh~~~

Tuesday, 24 January 2012

::: FavOritas @ The Sims :::

Hai! kOrang penah x main game ni (hehe)



 aku suke gile Okeh
aaarrggghhhh aku mmg suka!
jgn tye npe, ade pe, itu ini bla bla bla
(same jek cm sOalan MII, benci!)
aku dah ckp aku mmg suka game ni, Okeh fullstOp!


aku x phm betol bile MII ckp game tu bOsan
rupa2nya ape yg ade dlm ipad die x sama cm kt dlm lappy (haish)
die x rase cmne mula2 kite kene bina umh
pe yg ade kt ipad, dah siap umh tgl masukkn brg2 jek


tp pe yg aku main aku kene buat sume!
ko nak senget ke umh tu, 2 tngkt ke, byk bilik ke
sume tu atas idea kite nk cipta rumah idaman (eheee)
sb tu aku suka game ni!aku bley angan2 ade umh besar,
bilik byk, ade swimming pool, pkai brg2 mah-hal
mwahahahahah~!


Org2 dlm tu sume kite bley buat 
kO nk cantik ke hensem ke comel ke
kO bley pilih sndri




x serOnOk ke wehh hahaha
Oke xpe kalu kOrang x suka, aku suka jek =P
kO bley pilih kO nk umh ktne
dkt dgn kedai ke dgn pantai ke



dalam game ni jek aku dah cipta 3 family
sumenye anak ramai2 wehh (kwang3)

ni mase ade 2 family jek, family blm berkembang (hehe)



asal aku bOring jek aku mesti layan game ni
aku balik keje pOn kalu aku rase nk main game ni,
aku main jek xkirelah penat ke hape (kOnOn2 release tensiOn)


haa minggu ni pulak cuti lame (CNY) kalu x pg mana2,
mmg bende nilah aku layan sampai lebam (hehe)
sOOOO...jgn d persOalkan lg mengapa,kenapa, apakah,bagaimanakah
aku suka dgn game ni
aku bukan jenis layan game sgt sebenarnya,
tp bile tbe2 aku taO pasal game ni aku trus minat
Ouh aku jugak minat game2 yg berunsurkan fesyen2 shOw
@ ape2 yg feminin n lebih kpd pmpuan
huhuhuhuhu~

apakatahati : lepas ni nk buat umh cmne ek?10 bilik kOt! =P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...